❤ Mohamad Hafiz is my everything my dear my bby my sygg my honey only you biyyy ❤ iwantyou, ineedyou, imissyou, iwantyou, and i always love you forever ❤

sthun skli update haha

hai blog.. 

lama nya tak update.. tak busy pon cuma tak on blog je.. alhamdulillah dpnjangkan umur im 22 now!! tua dah.. 2016 msuk 23? ya ampun..rndu umur blasan, umur time nk knal dunia smua nak try org lain buat kita nk buat haha.. rndu smua tu , tp nk buat mcm mana umur ttap mnngkat..lagi mnngkat umur lagi kita tahu ap itu dunia, lg tahu perit susah nya nk bjaya dlam dunia ni..family? dah btmbh sorg, dah jd maklang haha lahirnya bayi lelaki dr rahim kakak sulung ku pada 3/12/2015 pkul10.10 pgi sma maklang dia blan12 tau hehe baby yg dnamakan baby muhammad al-muhaimin..comel sgt kcik mcm anak ptung tau..

relationship? alhamdulillah syg cinta rindu benci myampah or yg sama , MOHD HAFIZ B MOHD RASHIDI . msuk 2thun 8blan .. bkan snang weh relationship smpai ke married :( mcm2 dugaan weh memacam ni pon tk smpai 3thun mcm2 bnda tjdi . xmntk byk pjngkan jdoh kami je.. malas nk bcnta dgn org lain dah.. nk start blik nk knal blik ssah la smua tu lgi pon umur dah 20-an mcm ni bkn time tkar couple bgai, time 20-an dah kna serius em tu pada aku la tatau pada org lain..

birthday? birthday tahun ni takde ap2 blaku mcm hari biasa je HAHA sdeh weh mmg sdeh gila sbnarnya hahahahah . nk wat mcm mana, slalu family akan smbut ke pe, tp thun ni family smua busy dgn ahli kluarga baru baby muhaimin ksygan maklang tu.. its ok lah :( haha birthday tahun nie cuma tsnyum baca wish birthday dari kwn2 je.. bf pon wish mcm tk wish biasa la smua lelaki ak knal smua mula2 je bria lama2 ap pon tkde wish pepanjang kat ig kat ws ke kat wc ke smua takde mcm smblom2 ni haha lg pon kmi nga gduh huhu.. 

smpena umur 22 ni, ak bdoa smoga hari2 lpas ni lagi indah dr smblom ni.. apa yg ak impikan tcapai..alhamdulillah target 2015 smua trcpai weh hahha.. trget 2016 pulak apa?? okay 1) nk jd photographer yg bjaya.. 2) nk psang pakai braces 3) kluar kereta ats nama sndiri 4) bagi ibu ayah duit stiap bulan 5) hjung tahun 2016 nk g travel dgn bff .. hope tcapai aminnn.... :)

target 2015 smua tcpai..nk mrsa pakai iphone, dah dpat dah.. nk ad elmo bsar haa ada dah .. smpai 3elmo si fizz bgi haha thanks syg :* nk bli camera lens laptop sndiri pon dpat dah..nak ada lesen kereta motor pon dah ada walaupon hkikat tkut nk bwk kreta tp skrg g kl johor smua drive sndiri haha.. syukurr

okay tu shaja kot buat msa ni.. ada msa lagi aku update..bye assalamualaikum 

Happy anniversary

Happy anniversary
5 Month

5 month already ♡

fuhh fuhh *tiup hbuk* hahaha bzaman tak bukak blog , last update bulan10 2012 now msuk bulan9 2013 haha nk dkat stahun dah :3 hye guys hmm assalamualaikum smua ! okay ak update baru sbb yg lama ak pos ksah ex ak , hm now ak dah ad pganti baru , alhamdulillah aku bhgia dah sgt bhgia dgn si dia . si dia yg bnama Mohamad Hafiz , dia nie ex crush aku hihi , pada tarikh 13.04.13 ak jmpa dia ptemuan yg ptama , ak jmpa dia dkt ipoh wktu tu ak kna tlg mv music dia . okay first meet ak tgok dia lahai comel nye si sepet nie kan ? tp dlm otak pk dia suka ak ke ? ntah2 dia dah ada gf , hm hm kan dlu last cntct putuz crush pon sbb gf dia sound ak , hm abaikan lah ak suka dia tu * pendam prasaan* kteorg lpak shri . ak kacau dia cam2 ak buat haha sbb bila ak kcau dia dia buat muka comel haha . dia caring bila time lpak tu . hm mmg dia jnis caring >< sampai la mlm wktu nk blik dah . haih dlm hati sdeh nye nk bpisah dgn sepet nie . haha . dia tlg bwk kan beg ak , tlg hntar kan ak ke kereta . then blik kami msj call mcm2 ahaha ak plik npe dia lyan ak je mne g gf dia yg sound ak dlu ? haha . smpai stu msa ak tnya dia * eh u single ke ? mana gf u oh?* dia bg thu di single . hm ak mlompat cam ap je hahaha bg thu mak ak dia single . haha gmbira la kan hihi 14.04.13 tarikh ak dgn dia gelar spsang ksih waaa , kita couple dgn sepet nie lah haha .

First Date : pkai bju htam , date kat parade . parade l tmpt ptama ak date dgn dia , eh eh malu jgak taw msa tu . yelah first meet sbagai kwn , second meet sbagai gf . date la mcm couple lain main hp dia . check hp dia , byk txt ex dia perghhhh gram doh dia smpan txt ex dia grr , so ap lgi ak delete ah smua txt ex dia . jhat enn? haha ex harus dhpus ! haha . dia xmrah pon . hihi rlek kan . date then blik cam biasa , happy sgt ♡

couple kali nie ak tak pcaya sgt kat couple ak sbb ak dah byk kali mnngis sbb laki so tak ah ak pcaya dia sgt . hihi kteorg couple tak lah beria sgt . ak anggap dia boyfie , dia la kwn , dia tmpt ak cari gduh , manja hihi smua la . stiap kali date kn msty pkai bju sme . jrang ah date pkai bju colour lain . bkan bjet sweet tpi bila lagi kan nk pkai bju sme kalau tak wktu rmaja wktu couple kan ? mcm2 ak lalui dgn dia . ak pnah bcuti dgn dia n kn2 yg lain kat tluk batik , haha happy gila . dgn kwn2 lgi dgn di smping dia . spe tak happy yg tsyg ad kat sisi kan ? ecehhh .

Alhamdulillah hdup ak knal dia bhgia sgt2 ap yg aku nak smua dpt . wlaupon dia pnat ke ap ke ap yg ak nk msti dia tunaikan . cuma lambat atau cpat mmg da tunaikan . n dia sgt la pyabar dgn prngai ak kkdang grang mcm singa , kuat touching . lelaki yg tak sbar dgn aku nie mmg ak dah kna maki slalu hihi . trima ksih sgt2 hdir dlm life ak byk seribu eh bkn sjuta snyuman taw haha . hmm fizz nie pnah nngis nk kata 3kali dpan mata aku , dia nngis sbb aku . comel taw dia nngis , dia nngis sbb dia tharu sbb ak , yela sbab ak hrgai dia sgt . tak mcm ex dia , eh mmg la ak lain pda lain kay ? *prasan jap* muehehe . hm yeaa ak xbole tgok org nngis mula ak sbak . ak than jelah . tak tahu camne ak nak ckp ak tlalu syg dkat dia :')

5 month already
wahhh msuk 5blan dah ? bkan snang taw ak nk jaga relationship nie lama smpai 5blan . TAPIIIIIII.......
msuk 5bulan nie hubungan aku diuji . ak kna stay Johor Bharu tnggalkan perak , tnggalkan ibu dgn fizz . Ya Allah air mata ak start kluar tnpa hnti pk smua nie :') knapa smua nie tjadi kat ak ? ak taknak stay JB tu ! jauh tahu tak dr prak ? ak mmg tak boleh jauh dr mak ak . lagi stu sbb ak dah ad someone yg ak btol2 syg kat prak nie . tapi ksian kakak ak dia prlukan ak bantu kerja dia . dia kakak ak . ak kna tlg dia , ak kna stay JB 3bulan . now bulan9 . 3blan ? so maybe smpai bulan12 . wei wei bulan12 birthday aku :") arghhhh ak thu blan12 ak nk cuti ak nk celebrate birthday dgn fizz please izinkan :( ak tringin nk celebrate birthday dgn someone yg special hm msti lah bf kan ? :') so ak harap ap yg ak nk tcapai aminn . pic kat atss tuu haa , tu cake anniversary ak dgn dia 5bulan :) hihi smbut awal . yg kelima bulan nie just potong cake je .

hm btol ke ak nk stay JB nie ? mcm xpcaya pon ada . tpi ak dah stuju . kakak ak bape kali dia mntak tlg ak smpai mrayu yelaah dulu wktu ak stdy kat mlacca dia bli kan ak camera sbb ak perlukn camera tak pyah mrayu tros dpt camera dslr . dgn pksaan aku stuju stay JB . dlm msa yg sama tiap mlm ak mnngis mgenangkan ak kna tnggalkan org yg ak syg kat prak nie . tnggalkan ibu jauh dari dia . siapa nk jaga dia ? Ya Allah ak kna jauh dri dia :'( takleh jmpa dia . air mata stop ah ak tak tahan dah nie :'(

Dear Fizz ♡ sy pergi tawww ? :') tnggalkan awk sketika , sy tak ada kat sisi awk dah , sy tk ada nk mrah awk bila awk dgil , sy tak ad dah nk kacau awk slalu , pnggil awk bsuk . walaupon kjap tpi ak tak boleh ! tapi ak tpksa . tpksa ! dmi msa dpan aku stu , ak nk cri duit cari modal tok impian ak jdi photographer :') sayang . awk boleh ke stia ? sy tkut awk curang , arghh mmg kna pcaya awk . tpi sy ttap takutttt... sy taknak hlang awk . please ah sy nk awk jdi jdoh sy . duduk ats plamin dgn sy , jdi ktua kluarga sy . sy ttap takuttt :') sy jauh tp awk ttap dlm hati sy nie . kan awk slalu ckp walau kita jauh cmn skali pon hati kita slalu dkat . weh fizz aku syg kau sgt2 , ak stia dgn kau . stia sbb ak rasa ak tlalu gmbira dgn kau . ak pnat dah nk couple break couple break , haihh kalau boleh ak nk btunang dgn kau taw ? tpi ak tahu aku msih mentah dan awal tuk bglar seorg tunang , bkan snang tunang bagai nie , ak tak puas enjoy lagi . tpi insya'Allah stu hari dgn izin Allah aku dsatukan dgn kau . tiap hari lpas solat ak bdoa kau lah jdoh ak . hm kau tlalu smpurna tok ak tlalu baik tuk ak , kau trima ak seadaanya :') hope kita boleh jaga hubungan nie dlm 4 5 tahun lagi kay ;') ak mrayu jangan pernah curang , jangan pernah pndang suka pmpuan lain . jgn pnah tpu ak . tlg jgn skiti hati aku , jgn pernah tnggalkan akuuuu................... :')

3bulan . blan12 sy blik tok birthday sy , sy blik jmpa awk . awk kata blan12 plan nk ambik lsen kreta kan ? sy doakan ap yg awk plan tcapai . awk tlg ah jaga diri tuuu . sy tak ad nk coment psai pakaian awk . yg pnting solat 5waktu jgn tnggal , tu pling pnting :') awk kan kata nk brubah .kerja btol2 . jgn mbzir . troskan jmat . eh kmpul duit tok kita kwin nnti ecehhh .


Happy Birthay

Happy Birthay
4 september yeahhhh birthday fizz laa !! awk dahh tua la cina celup kwkwkwkw . 3 hb tnggu dtik pkul12 9 8 7 6 5 4 3 2 1 happy birthday to you happy birthday to my dear ! dah call wish . hihi , dia dpt free call tp ak tak dpt otp dgn dia . line ak tak ada haihhh line cemburu ke pe . haha . nk txt pon tak bole ksian kan dia hari spcial dia ak takleh cntct di haaa tape ah nk wat camne . so kteorg cntct mlalui twitter . 4sept ak grak kl ad pen house memb ak . haa biasa la jmpa memb mmg ak lupa sgala nye la , smpai ak xreply txt dia . haa dia call mgamuk time tu nga bsing tros ak end call . haa jgn kata ah dia sntap camne tmbh wktu birthday dia pjuk pnya pjuk lama2 okay . lpas tu okay la cam biasa . dia txt tnya bila nk smbut birthday , haih org nk buat kjutan dia bole tnya bila nk smbut . haha . ak buat tak lyan . sbnarnya ak dah plan nk smbut 7sept kan hari sbtu tu . txt call cam biasa smpai la sbtu haha ak tpu dia kata g slangor ad org kwin , plan dgn bff dia aqil yg kwn ak jgak . pgi tu ak suh abg anta ak ke jj ipoh . bwk ah hdiah dia , cup cake dia ak ukir nama dia . smpai la ak kat jj . aqil jmpa ak , tnggal dia stu tmpt . hihi ak pon prgi jmpa dia g kat dia ak ttup mata dia , dia nmpk ak kat sblah dia , dia diam then tros lari ke toilet haha dia xpcaya ak kat situu . hihi suh dia slin bju kteorg pkai colour sme . mcm biasa ah spend time stu hri dgn dia . karaoke smua lah . hari ahad blik smblom blik ak bg dia hdiah , hihi ak bahgia kan dia slagi ak mmpu :) see pic kat ats , tu haa cup cake ak buat tuk dia . tgok ad tlis *happy bufday fizz* hihi tu la tulisan aku , nie cup cake yg mampu ak buat :)
ak mnngis bkan sbb fizz sorg tpi sbb ibu ksayangan aku . hbis stdy blan12 tahun lpas ak kerja kjap 3bulan , tp kerja kat kl je kl sbelah prak . snang ak nk blik . nie JB woitttt :( ibu yg suruh aku prgi tlg kkak kan . haaa ibu jgn nngis taw , jgn rindu akuuu . hm jgn nngis tgok bilik fana taw . haaa ibu takyah mbbel dah anak dia yg mlas nie dah takde kat umah . hmmm ibu n fizz aku tak snggup ! paham tak snggup . why keadaan mcm nie tjadi kat aku yg tak bsalah nie :') fizz ak mrayu jgn mnngis bila baca smua nie , awk mmg comel bila nngis :'D tp comel bila nngis dpan sy . sy bole lapkan air mata awk tu pastu mbebel weyhhh jgn nngis dah haishh , tapi kali nie siapa nk lapkan air mata awk tu ? please jgn mnngis , smile taw baca smua nie , anggap nie dugaan je hbngan kita . hihi . tak ada dugaan tak kataa hbungan kan ? jangan nngis2 sayang :'D sy tak suka org yg sy syg nngis , haa kalau rindu sykan awk tgok gmbr sy . gmbr kita kan kan . haa rindu sy call awk kay , hihi , kat JB nnti jgn mrah kalau sy bls txt awk lmbt xangkat call awk tu smua sbb sy bz kerja , jgn anggap lain . dan stu sy mntak bila sy tak txt awk sbb sy sbuk jgn awk txt pmpuan lain , sy tak suka ! iloveyou fizz :*

smpai tahap nie ak boleh curahkan yg tsmpan dlm hati ak yg retak nie . air mata aku tak bhnti kluar . ak tak snggup nk type dah . ibu dgn fizz please jaga diri ! jgn sdeh bila ak tak ada dsisi org . ak syg sgt korg bdua ak mmg taknak prgi tp tpksa prgi . hm iloveyousomuch . kay bye assalamualaikum *crying*